Οι κηπουροί του Mega Κάθε πότε αλλάζω χώμα στα φυτά μου ?

Κάθε πότε αλλάζω χώμα στα φυτά μου ?

Κάθε πότε αλλάζω χώμα στα φυτά μου ?

‘’ Εν αρχή ήν το χώμα’’ λέει το ρητό… Ότι είναι το φαγητό για εμάς είναι και το χώμα για τα φυτά. από εκεί τρέφονται για να ριζώσουν καλύτερα, να βλαστήσουν, να ανθήσουν και να καρποφορήσουν. Είναι πολυ σημαντικό να ανανεώνουμε το χώμα στα φυτά μας κάθε 2 χρόνια. Αν έχουμε γλάστρες θα πρέπει να ήμαστε συνεπείς για να τα χαιρόμαστε για πολλά χρόνια. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό. Στη φύση το χώμα ανανεώνεται, από πεσμένα φύλλα, καρπούς, περιττώματα ζώων, νεκρά κλαδιά. Στη γλάστρα όμως ? Θέλει βοήθεια. Πολλές φορές μια τέτοια εργασία ίσως είναι κουραστική και λίγο χρονοβόρα. Είναι απαραίτητη όμως. Το φυτό μας θα βρεί φρέσκο χώμα και θα ζωηρέψει μεσα σε λίγες μέρες.

Οπότε κάθε 2 χρόνια βγάζουμε το φυτό απο τη γλάστρα και το μεταφυτευουμε σε μεγαλυτερη ανανεώνοντας το χώμα. Αν δεν έχουμε αρκετο χώρο να κάνουμε μεταφύτευση τότε κάνουμε αναφύτευση! Δηλαδή βγάζουμε το φύτο, κόβουμε λίγο ρίζα (περίπου το 1/3 της μπάλας) , προσθέτουμε χώμα και το ξαναφυτεύουμε στην ίδια γλάστρα.

Sotiris Vrettos

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.